تعمیر لپ تاپ ایسر

  • ۰
  • ۰

کامپیوترهای ویندوزی به دلایل مختلف هنگ می‌کنند. اگر این اتفاق خیلی دیر به دیر رخ دهد، چندان جای نگرانی ندارد، ولی وقتی که مرتباً شاهد آن باشیم، بهتر است که مسبب اصلی این موضوع را پیدا کنید. در این مطلب به‌صورت مختصر و مفید به کارهایی اشاره می‌کنیم که هنگام هنگ کردن ویندوز باید انجام دهید و اینکه چگونه می‌توانید جلوی وقوع چنین اتفاقاتی را بگیرید.

ممکن است بتوانید آخرین نسخه ذخیره شده این سند را بعد از راه اندازی مجدد کامپیوتر بازیابی کنید. اگر برنامه شما دارای ویژگی ذخیره خودکار نباشد یا قابلیت بازیابی یک متن را نداشته باشد، شما احتمالاً کل متن یا سند ذخیره نشده خود را از دست خواهید داد. مهم است که سند خود را در هنگام کار به طور مرتب ذخیره کنید تا با این مشکل مواجه نشوید.

توجه: اگر فقط موس شما هنگ کرده باشد و کار نکند، ممکن است توسط ویندوز شناسایی نشده باشد.

به کامپیوتر کمی فرصت دهید

صبر کنید. به کامپیوتر چند دقیقه وقت بدهید تا روند پردازش را انجام دهد. برخی اوقات یک کامپیوتر ممکن است ظاهراً هنگ کرده باشد اما در واقع فقط کند شده یا در حال پردازش یک کار پیچیده است.

آیا کامپیوتر قفل شده است؟

بررسی کنید که آیا کامپیوتر به فشردن دکمه Caps Lock بر روی صفحه کلید پاسخ می‌دهد و آیا چراغ این دکمه روشن یا خاموش می‌شود. اگر چراغ آن روشن و خاموش می‌شود اقدام بعدی را انجام دهید. اگر هیچ اتفاقی نیفتاد، کامپیوتر قفل شده و شما باید کامپیوتر را دوباره راه اندازی کنید.

جلوگیری از هنگ کردن سیستم در آینده

با بهره‌گیری از روش‌هایی که به آن‌ها اشاره کردیم، سیستم هنگ کرده به وضعیت عادی برمی‌گردد. اگر فقط یک بار با این موضوع روبرو شده‌اید، چندان جای نگرانی نیست و گاهی اوقات کامپیوترها با چنین مشکلاتی روبرو می‌شوند. اما اگر مرتباً ویندوز سیستم شما هنگ می‌کند، پس با مشکل جدی روبرو هستید که می‌تواند نرم‌افزاری یا سخت‌افزاری باشد.

اگر این هنگ کردن‌ها به تازگی آغاز شده و جدیداً ویندوز خود را آپدیت کرده‌اید یا برنامه جدیدی نصب کرده‌اید، از قابلیت System Restore بهره ببرید. با این کار، وضعیت سیستم شما به زمانی که شرایط ثبات بیشتری داشته، برمی‌گردد. برای یافتن این قابلیت، این مسیر را دنبال کنید:

Control Panel > System and Security > System > System Protection > System Restore

گاهی اوقات هم بدافزارها چنین مشکلاتی را به وجود می‌آورند. برای بررسی این موضوع، می‌توانید از آنتی‌ویروس داخلی ویندوز استفاده کنید یا اینکه از آنتی‌ویروس موردنظر خود برای اسکن سیستم بهره ببرید.

راه اندازی مجدد یک کامپیوتر قفل شده

اگر هیچ کدام از اقدامات بالا کمک نکرد، شما باید کامپیوتر را دوباره راه اندازی کنید. برای این کار دکمه پاور را فشار داده و نگه دارید تا وقتی که کامپیوتر خاموش شود. بعد از خاموش شدن کامپیوتر چند ثانیه صبر کنید و سپس آن را روشن کرده و اجازه دهید که به صورت عادی راه اندازی شود.

توجه: در حین فرآیند راه اندازی کامپیوتر شما ممکن است با صفحه‌ای مواجه شوید که از شما سؤال می‌کند که آیا می‌خواهید ویندوز در حالت امن (Safe Mode) یا به صورت عادی راه اندازی شود. حالت عادی را انتخاب کنید و ببینید که آیا ویندوز به درستی و بدون خطا راه اندازی می‌شود.

https://acer-laptop.blog.ir/1401/02/27/%D8%A8%D8%B1%D8%B1%D8%B3%DB%8C-%D8%B3%D9%84%D8%A7%D9%85%D8%AA-%D8%B1%DB%8C%D9%85%D9%88%D8%AA-%D8%AA%D9%84%D9%88%DB%8C%D8%B2%DB%8C%D9%88%D9%86

تشخیص مشکلات سخت‌افزاری بسیار سخت‌تر محسوب می‌شود. به‌عنوان مثال شاید کامپیوتر شما بیش از حد داغ می‌کند یا مشکل از جانب حافظه رم باشد. اگر هنگام اجرای بازی کامپیوتر شما هنگ می‌کند، شاید این مشکل مربوط به پردازنده گرافیکی یا گرمای بیش از حد باشد. البته در این زمینه قطعات سخت‌افزاری مختلفی می‌توانند در هنگ کردن ویندوز نقش داشته باشند.

توصیه می‌شود که محیط داخلی سیستم را از گردوغبار پاک کنید و از کارکرد سیستم خنک‌کننده آن اطمینان حاصل کنید. گاهی اوقات با تعویض جایگاه حافظه رم مشکل برطرف می‌شود.

در ضمن می‌توانیم به نصب دوباره ویندوز هم اشاره کنیم. در ویندوز ۱۰ می‌توانید سیستم خود را مانند گوشی ریست کنید تا به وضعیت اولیه برگردد و تمام برنامه‌های نصب شده حذف شوند. اگر هم در ۱۰ روز گذشته آپدیت جدیدی نصب کرده‌اید و بعد از این کار با مشکلات متعددی روبرو شده‌اید، می‌توانید به نسخه قبلی آپدیت برگردید.

اگر هنگام فرایند ریست، سیستم شما دچار مشکل شد، بهتر است با بهره‌گیری از فلش مموری یا دی‌وی‌دی حاوی فایل‌های ویندوز، سیستم را بوت کنید و به‌صورت دستی و از ابتدا ویندوز را نصب کنید. اگر هم در حین نصب ویندوز یا بعد از آن کامپیوتر شما دوباره هنگ کرد، پس به احتمال خیلی زیاد مشکل مربوطه سخت‌افزاری است و ارتباطی با نرم‌افزار ندارد.

تعمیر کامپیوتر

تعمیر تبلت

  • ۰۱/۰۲/۲۷
  • پوران دخت خدابخش

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی